Páteční Brunch

O zábavu je z gastronomického hlediska v Dubaji opravdu postaráno. Každý den se restaurace předhání v nabídce těch nejlepších dealů, all-you-can-eat (sněz co můžeš) akcích a doprovodných vystoupení DJ’s a dalších umělců.

Ale pátek je tím zlatým hřebem celého týdne. Friday Brunch je v Dubaji opravdu velká věc, na kterou se všichni těší celý týden. Především však slečny a ženy, které už týden dopředu plánují a vymýšlí co na sebe, nechávají se den předem zkrášlovat na nehteh a dalších procedůrách, jen aby v pátek zazářily na brunchi. Často jsou pak viděny po brunchi s rozmazaným makeupem jen tak tak se držet na vysokých podpacích.

brunch

Co to ten brunch vlastně je? Jak již název napovídá, jde o spojení dvou slov: breakfast (snídaně) a lunch (oběd). V Dubaji jde tradičně o all-you-can-eat bufet, který začíná ve 12 odpoledne a končí většinou ve čtyři. Třeba zmínit, že v dealu je zahrnuto i all-you-can-drink, vypij co můžeš. Bývá to víno, pivo, koktejly a za menší příplatek i bublinky (docela vtipně se šampaňskému tady říka bubbly). Pro českého zkušeného pijana, jenž má tendence vše využít na maximum (na čemž není nic špatného 🙂 ), je toto neodolatelná propozice.

Když to člověk náhodou přežene už ve čtvrtek večer (čtvrtek je takový náš pátek, konec pracovního týdne), páteční brunch mu nabízí v podstatě non stop pokračování, jen obohacené o opuletní bufet. Tvrdší nátury mohou pokračovat i v sobotu, protože na výběr je z podobných akcí každý den.

IMG_0926

Bufet to bývá opravdu bombastický. Přes mořské potvory všeho druhu, langusty, bbq station, steaky, saláty, sýry,…nabídka brunchů je opravdu rozmanitá, dechberoucí.

Každý brunch je ke všemu nějak tematicky zaměřený. Na výběr může být z mezinárodní, asijské, italské, indické, pacifické, arabské, francouzské, anglické a dalších kuchyní. Co se tedy týká poměru kvalita-cena, brunch je to nejlepší, co člověk může v Dubaji okusit. Je to super zážitek za dostupnou cenu.

Teď už jen záleží na tom, který brunch si z té široké nabídky vybrat. My vlastně stále zkoušíme a objevujeme nová a nová místa.

Tady je výběr pěti bunchů, které určitě stojí za to vyzkoušet:

  • AMWAJ ROTANA – JBR, Dubai Marina – mix italské, japonské a mezinárodní kuchyně. Výkon kvalita – cena. Brunch je spojením 3 restaurací tohoto hotelu, nachází se na venkovní terase s výhledem na bazén. Najdete zde live cooking station: palačinky, bbq, shawarma, tempura, robatayaki, a asijské speciality z woku. Brunch doprovází DJ a po skončení můžete zůstat až do devíti do večera užívat nabídky happy hour – veškeré nápoje za 50% slevu. Cena: AED 215 (nealko a voda), AED 305 (víno, pivo, míchané drinky, nealko, voda), AED 535 (šampaňské, víno, pivo, méchané drinky, nealko, voda)
  • AL QASR HOTEL – Madinat Jumeirah. Tento brunch je známý pro svojí opulentnost a velikost, kdy hosté po příchodu dostávají mapu, aby se zde vůbec mohli orientovat. Cena: AED 450 (nealko), AED 550 (pivo, víno, míchané drinky a šumivé víno), AED 250 (děti pod 12 let), zdarma děti pod 4 roky
  • ARMANI / HASHI – Downtown – japonská kuchyně. nabídka zahrnuje nespočetné variace sushi, tempury, robatayaki a tepanyaki, live cooking station a vlastní místnost s deserty. Je zde také terasa a brunch doprovází muyika místního DJ. Cena: AED 350 (nealko), AED 450 (víno, pivo, míchané drinky, nealko, voda)
  • BA – Fairmont The Palm – široký výběr čínských předkrmů, knedlíčků dim sum a hlavních jídel přímo z pánve wok. Bonusem je, že po jídle můžete využít hotelovou pláž a bazén a za doprovodu místního DJ užívat pohody až do 18:00. Cena: AED 225 (nealko), AED 395 (víno, pivo, míchané drinky, nealko, voda)
  • ROCK BOTTOM CAFÉ – Deira – nekonvenční místo pro páteční brunch. Bufet se nachází v hotelovém lobby a můžete si vybírat z indické kuchyně a řady arabských předkrmů a salátového baru. Děti se zabaví v koutku malováním na obličej. Cena: AED 59 (zahrnuje nabídku 2 vybraných alkoholických nápojů zdarma)

 

TIP PRO VÁS:

Dopručujeme  zarezervovat restaurace přes ROUNDMENU, rezervací online přes jejich stránky získáte na řadu vybraných restauraci slevu až 20% 😉