Československý bál v Dubaji

Jak jsme se nebáli na československém bále

„Včera zpíval Karel Gott, potřeboval na záchod, všude bylo obsazeno, tak to pustil do kalhot…“, tak nějak to mohlo vypadat tenhle víkend v Dubaji. Konal se totiž tradiční československý ples organizovaný ambasádami obou zemí. A vězte, že vystoupil Karel Gott. Sice teda nebyl pravý a jestli to pustil do kalhot, to taky nevím, ale každopádně to byla docela sranda.

20150306_213644

Ples se konal venku v areálu Emirates Golf Club, počasí bylo perfektní a do noci krásně zářili stopatrové věžáky Dubai Mariny. Pěkně se sešla československá komunita, lidé dorazili hlavně z Dubaje a z Abu Dhabi a člověk by ani nečekal, kolik těch Čechoslováků tady je. A nebo to je spíš o tom, že člověk už odvykl takové koncentraci Čechoslováků na jednom místě. V porovnání s například britskou komunitou, jsou naše počty sice bídné, ale aspoň nepotřebujeme na ples fotbalový stadión. Pravidlem číslo jedna ale bylo, dávat si pozor na ústa, když vám najednou všichni rozumí.

20150306_213518

Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Karla Gotta a tak mě potěšilo, když to maestro občas okořenil nějakou peckou od Michala Davida. Zvládal také Michala Tučného a Vaška Neckáře. Dokonce jsme šli s Maruškou i tančit, když souhlasila s mým: „Smím prosit?“. A zde je nutno říci, že taneční parket byl zaplněný od začátku až do konce. Lidi to rozjížděli jako doma a užívali si to. S ubíhajícím večerem a přibývající náladou došlo i na tancování na židlích a stolech. Člověk už měl ve finále dojem, že je někde na taneční zábavě v Podkrkonoší. Kravaty šly dolů, na bílých košilích se objevila omáčka a na punčochách oka a z usedle působících pánů a dam se stali pařiči.

20150306_213439

20150306_213507

Grilované prasátko točící se na rožni, varny se svíčkovou, vepřemknedlemzelem, španělskými ptáčky a řadou dalších československých pochoutek, doplněné dezerty typu rakvička, věneček, zalévané Budwarem a Plzní, dotvářeli atmosféru. A musím uznat, že ač ty naše speciality byly připravovány z dubajských surovin a velice pravděpodbně filipínskými či indickými kuchaři (pod českou supervizí), tak se jim to fakt docela povedlo. Akorát Dara Rolins, která tou dobou zrovna byla v Dubaji se nestavila. Tu jsem ovšem viděli druhý den relaxovat v Dubai Maríně. Ale docela ji chápem…