JÍDLO A KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY

Dubaj má tak rozmanitou nabídku kuchyní a restaurací z celého světa, až z toho jde člověku hlava kolem. Přes arabskou kuchyni, zapadlé malé restaurace ve staré části Dubaje, po michelinské restaurace v srdci moderního města.

Chození do restaurací je zde populární asi tak, jako u nás chození do hospody na pivo. Je opravdu z čeho vybírat. Vaše chuťové pohárky a kulinářská zvídavost mohou být uspokojeny v takové míře, jako nikde na světě.  Máte chuť na arabskou, egyptskou, emirátskou, indickou, pákistánskou, japonskou, thajskou, filipínskou, francouzskou, italskou,  nebo evropskou kuchyni? Kuchyní je zde tolik, jako cizinců, kteří tvoří věšinu místního obyvatelstva.

Jenom s tím pivem to tu není až tak jednoduché, jako u nás. Nezapomeňme, že jsme v muslimské zemi, kde alkohol je podáván pouze v restauracích, které jsou na alkohol licencované. A tomu odpovídá i jeho cena. Tyto restaurace jsou většinou umístěny v hotelových komplexech nebo v privátních klubech. Přestože jsou ceny za víno, pivo či jiné drinky velmi vysoké, spousta restaurací nabízí několikrát v týdnu „all inclusive deals“, kdy je v ceně zahrnuto jídlo i vybrané nápoje (většinou pivo v lahvi, house wine – bílé nebo červené a základní míchané nápoje).

V této sekci naleznete pár tipů a popis toho nejpopulárnějšího a dle našeho názoru nejzajímavějšího, co se v Dubaji nabízí.

TIP PRO VÁS:

Dopručujeme  zarezervovat restauraci přes ROUNDMENU, rezervací online přes jejich stránky získáte na řadu vybraných restauraci slevu až 20% 😉

Kam dál:

Emirátská kuchyně

Páteční brunch

Restaurace ve staré Dubaji

Top restaurace

Dubai Food Festival