Jóga

10689694_621905954585975_7931745474303464529_n

V Dubaji se ze mě stala opravdová jogínka. Než jsem Dubaj trochu víc poznala, nikdy by mě nenapadlo, že tady jóga bude tak populární a na takové úrovni. Není se ovšem čemu divit, vzhledem k faktu, kolik cizinců z celého světa tady žije.

Osobně jsem si nejvíce oblíbila hodiny vedené američankami, jejichž styl vedení a učení je prostě nepřekonatelný. Často se setkávám s myšlenkou, že jóga, ta jóga, kterou provozujeme dnes a její nespočetné variace, vznikla vlastně na západě. No ať už si každý myslí své, v Americe je jóga už dlouhou dobu obrovským trendem a tyhle holky nejenže mají jógu jako životní filozofii a věnují se jí ne-li celoživotně, hodiny jógy pod jejich vedením jsou opravdu na vysoké úrovni.

Například mě upřímně v počátcích šokovalo, když se většina lidí v hodině bez problémů postavilo na hlavu, nebo jakoby nic skončilo v pozici vrány a to ve všech jejích variacích.

V Dubaji je celá řada jogínských center a na výběr jsou všechny styly, které člověka napadnou. Ashtanga, hatha, vinjasa, yin yoga, bikram, hot yoga, kundalini, těhotenská jóga,..a celá řada workshopů, které vám umožní zapracovat na zlepšení vašeho stylu.

Nějaký ten workshop se tu pořádá každý týden, pod vedením těch nejvyhlášenějších jogínů či „yogastars“ z celého světa.

Obrovský úspěch zaznamenal v poslední době i festival Yogafest ME, který pořádá několikrát do měsíce venkovní hodiny jógy a setkání studentů s učiteli. Tyto hodiny jsou zdarma, člověk ale může přispět libovolnou částkou, která putuje na charitu, která podporuje děti z regionu.

Oblast Jumeirah beach residence (JBR) v Dubai Marina, v oblasti nově postaveného komplexu venkovních obchodů a zábavných hřišť The Beach, pořádá (do konce dubna) každé pondělí, středu, čtvrtek a neděli od 7:15 do 8:15 ráno hodinu jógy zdarma. Je potřeba se tam ale přihlásit prostřednictvím emailu, přinést si svojí jogamatku, ručník a vodu a člověk pak může začít den jógou na pláži. Registrovat se lze na: marketing@thebeach.ae , uvedením svého jména, telefonního čísla a preferovaného dne.

Pokud máte konkrétní dotaz ohledně jógy v Dubaji, kontaktujte nás přímo: