Restaurace ve Staré Dubaji

Jak už to tak u většiny velkoměst bývá, najdeme v nich historicky starší a novější části. Nechme nyní moderní část Dubaje a její rozmanitou nabídku restaurací stranou a pojďme se podívat do míst, kde se Dubaj v minulosti díky exportu a importu začala rozvíjet a budovat. Bylo to právě v oblasti ‘’Creeku’‘, zátoky, na jejíchž březích leží staré čtvrti Deira a Bur Dubai, sousedící s indickými čtvrtěmi Satwa a Karama.

Právě díky obchodování se v padesátých letech do těchto míst začala stahovat řada obchodníků z indie a pákistánu, kteří se zde začali usazovat a tím pádem s sebou přinesli i svoje kulturní zvyky, koření a začali otvírat restaurace.

deira rawi

Nechci ale zacházet hluboko do historie, o tom bude zmínka v jiném článku. Co chci zmínit, je právě rozmanitost a výběr (na dubajské poměry) levných restaurací, o kterých sami Indové a Pákistánci tvrdí, že jsou ještě lepší, než v jejich domovině.

IMG_0473

Řada těchto restaurací se nachází schovaná v zákoutí uliček starého města, kam by turistu ani nenapadlo nakouknout. Byla by ale ohromná škoda přijít o tak (zvláště pro Dubaj) autentický kulinářský zážitek. I když některé restaurace mohou na pohled vypadat velice primitivně, mnohdy až nelákavě, rozhodně se nemusíte obávat z otravy jídlem či jiných hygienických neduhů. My se stravujeme ve starém městě pravidelně a  jediné, co si od tamtud vždy odneseme, je plné břicho a spokojený pocit z autentické kuchyně. Hygiena je možná to, co si místní indové a pákistánci pochvalují ze všeho nejvíce. Normy jsou v Dubaji opravdu přisné.

IMG_2941

My velice rádi objevujeme nová, na oko schovaná místa, které nabízí tolik kulinářských zážitků a poohlédnutí se do historie nejen Dubaje, ale i kulturní rozmanitosti, tradičních zvyků, náboženských a snad i politických přesvědčeních. V naději, že objevíme nové pákistánské, iránské, africké, indické resturace, nebo jen pouliční stánky, prolézáme zákoutí uliček starého města a s nadšením ochutnáváme pro nás exotické a nové chutě.

KAM DÁL: RAVI restaurace

Pojďte s námi objevovat ztracené kulinářské poklady Dubaje! Připravíme pro vás nezapomenutelný autentický zážitek a vezmeme vás na místa, na které byste se s cestovkou určitě nepodívali. 

Pro více info nás kontaktujte přímo: