Top restaurace

V nové, v té moderní části Dubaje, je taková koncentrace restaurací, že by tady člověk musel strávit celý život a pořád by ještě neměl možnost vyzkoušet všechny. Každý den se tu také otvírají nová a nová místa a jiná zase zanikají.

IMG_5650

Je opravdu z čeho vybírat. Vaše chuťové pohárky a kulinářská zvídavost mohou být uspokojeny v takové míře, jako jinde na světě.  Máte chuť na japonskou, thajskou, filipínskou, francouzskou, italskou, arabskou, egyptskou, indickou, pákistánskou nebo evropskou kuchyni? A to vše v té nejlepší a nejautentičtější kvalitě? Tak to jste v Dubaji správně!

IMG_9325

Jediné, co člověk musí vzít v potaz je to, že ne všechny restaurace jsou licencované na alkohol. Ty, které se nachází v hotelech, jsou licencované téměř vždy. Ale ty menší, které se nachází na ulicích, si ve většině případů licenci nemohou dovolit. A tak se musíte spokojit s vodou a nealko nápoji, kterým však dominují “fresh” džusy, které jsou tak lahodné a zdravé, že si jimi alkoholovu absenci alespoň lehce kompenzujete.

IMG_9330

Přinášíme vám výběr a průřez pár restauracích, těch, o kterých se zde mluví a které navštěvují místní obyvatelé. My jsme všechny vyzkoušeli a do výběru zahrnujeme ty dražší i ty levnější varianty:

MÍSTO: NOBU – japonská restaurace
POPIS: místo, o kterém všichni mluví a to především díky jejich pokrmu Black Cod (černá treska)Světově vyhlášená japonská restaurace pod vedením šéfkuchaře Nobu Matsuhisa kombinuje japonský styl ovlivněný jihoamerickou kuchyní. Nobu nabízí také sushi bar a sake lounge.
TOP POKRM: Sashimi salát s dresinkem Matsuhisa, Yellow Tail Sashimi a Black Cod v Miso omáčce (černá treska)
ALKOHOL: ano
CENA: AED 500+
ADRESA: Atlantis The Palm Jumeira

MÍSTO: ZUMA – japonská restaurace
POPIS: vyhlášená japonská restaurace, ve které je i přes její přemrštěné ceny neustále plno. Rezervace tudíš nutná minimálně 3 týdny dopředu. Najdete zde mimo skvělé japonské kuchyně také vlastní sake bar a s výběrem si můžete nechat poradit přímo od sake sommeliera.
TOP POKRM: Black Cod v Miso omáčce
ALKOHOL: ano
CENA: AED 500+
ADRESA: Gate Village 6, Podium Level, Sheikh Zayed Road, DIFC

MÍSTO: CHAMAS CHURRASCARIA – brazilská restaurace
POPIS: Churrascaria je brazilský koncept, kde servírují nejrůznější grilovaná masa až ke stolu.Pozor, ať si necháte místo i na ty nejdelikátnější kusy, které se servírují až uplně nakonec.
V ceně je zahrnutý i rozmanitý salátový bar.
TOP POKRM: hovězí svíčková, grilovaný ananas
ALKOHOL: ano
CENA: AED 395+
ADRESA: Crowne Plaza Hotel, Sheikh Zayed Road

MÍSTO: BARRACUDA – egyptská restaurace
POPIS: skvělá egyptská restaurace s jedinou chybou – není licencovaná na alkohol. Najdete zde
pult s čerstvými rybami, které upraví podle vašeho přání. Já doporučuji grilovaný mořský ďas
(sea brass) plněný zeleninou.
TOP POKRM: předkrmy jako hummus, salát tabbouleh, plněné tygří krevety (butterfly style)
ALKOHOL: ne
CENA: 200+
ADRESA: Beach Road, Jumeirah nebo na Marina Walk hned vedle Carrefour

 

TIP PRO VÁS:

Dopručujeme  zarezervovat restauraci přes ROUNDMENU, rezervací online přes jejich stránky získáte na řadu vybraných restauraci slevu až 20% 😉